JE RINGMAAT OPMETEN

Er zijn twee goede opties om je ringmaat op te meten. Kies zelf de voor jouw eenvoudigste optie. Op onderstaande tabel kan je dan de juiste ringmaat aflezen. Uiteraard ben je ook meer dan welkom in de winkel om je ringmaat te laten opmeten. 

Geen zorgen omtrent de ringmaat 

Bij aankoop ontvangt u uw ring in de standaardmaat op voorraad in de winkel (meestal tussen maat 52 tot 56) Eens afgegeven komt uw partner langs in de winkel, nemen we de juiste maat op en zetten uw ring gratis op maat binnen de paar dagen of bestellen de juiste maat. 

Optie 1: Gebruik een bestaande ring en een meetlatje

Dit is een eenvoudige methode als je al een ring draagt die goed past en de nieuwe ring op dezelfde vinger wenst te dragen.

  1. Plaats de ring op een meetlatje
  2. Noteer de diameter van de ring, zie foto rechts. 
  3. De millimeters, 18mm zoals in de foto, komen overeen met een Belgische maat 57 in de tabel onderaan.

 

Optie 2: Meet de omtrek van je vinger met de hulp van een lintmeter

  1. Draai de lintmeter om de vinger waaraan u de ring wenst te dragen
  2. Zorg dat de lintmeter goed nauw aansluit. Liefst goed strak.
  3. Lees de omtrek af en trek hier nog 2mm af. Bijvoorbeeld 52mm omtrek - 2mm = maat 50

Tips!
1. Twijfel je tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat bij een brede ring (5mm of breder). De kleinere maat bij een smalle ring.

2. De omvang van je vingers wordt onder andere beïnvloed door temperatuur. Probeer je ringmaat op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.

3. Heb je een brede ring op het oog? Kies dan een ringmaat die een halve tot een hele maat groter is dan je normale maat. Ringen die breder zijn, voelen strakker om je vinger.

4. Koop je een ring voor iemand anders? Gebruik één van zijn/haar ringen om zo de juiste maat te bepalen.